Bescherm je huid

Met de wintermaanden in zicht is het belangrijk om extra zorg te dragen voor ons lichaam en onze huid. De huid is ons grootste orgaan dat ons beschermt tegen allerhande invloeden van buitenaf. Het spreekt dan ook voor zich dat wij haar even goed moeten verzorgen om in optimale conditie te blijven

1. water

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar te veel (warm) water droogt onze huid erg uit. Hoe ouder we worden, hoe meer last we hiervan krijgen. Dit komt doordat water (en zeep) het natuurlijke vetlaagje van de huid wast. Hoe meer we worden blootgesteld aan water, hoe droger onze huid zal worden. Onze talgklieren kunnen de huid niet tijdig voorzien van een nieuwe beschermlaag en we krijgen een droge, trekkerige huid met eventueel jeuk tot gevolg. Probeer daarom het douchen te beperken tot een 5-tal minuten per dag. Indien je toch een fervente fan bent van baden, probeer dit dan te beperken tot 30 minuten per week. Je huid zal je dankbaar zijn!

2. reinigingsproducten

Gebruik geen harde zepen, maar milde, kwalitatieve producten om de huid zo zacht mogelijk te reinigen. Onze Neoderm Waslotion en Neoderm Douchegel zijn beide ideaal voor een zachte reiniging door hun toegevoegde glycerine die de huid helpt haar vochtbalans op peil te houden. Bovendien zijn ze ook pH huidneutraal. Dit wil zeggen dat de pH waarde van de zeep zeer dicht licht bij de pH waarde van onze huid en de huid dus niet zal uitdrogen. Voor de liefhebbers van een bad is onze Neoderm Badolie ideaal. Deze laat een verzorgend laagje achter op de huid en zorgt voor een optimale hydratatie door de samenstelling met volwaardige oliën.

3. verzorging

Na het baden of douchen kunnen we onze huid best droog deppen zodat deze nog licht vochtig blijft. Hierna kunnen we een lichte bodylotion of een zwaardere bodycrème aanbrengen, afhankelijk van wat je huid nodig heeft. Onze Neoderm Bodylotion is ideaal om te smeren na het douchen ’s morgens. Deze trekt snel in en zorgt ervoor dat je je zonder problemen kan aankleden meteen na het aanbrengen. Indien je een zeer droge huid hebt met schilfertjes en kloofjes is onze Neoderm Bodycrème een echte aanrader. Dankzij deze verzorging leg je een extra beschermingslaag op de huid.